Äg mer än guld än Bitcoin, rekommenderar Galaxy Digital’s Michael Novogratz

Människor borde äga mer guld än Bitcoin på grund av dess volatilitet, säger Novogratz. Men han tror fortfarande att BTC kommer att överträffa ädelmetallen.

Galaxy Digital-vd Mike Novogratz tror att Bitcoin Billionaire kommer att överträffa guld de kommande månaderna. Han rådde emellertid människor att fördela mer medel till ädelmetallen istället för den primära cryptocurrencyen på grund av de stora fluktuationerna i dess pris.

Köp mer guld än BTC, säger Novogratz

Den före detta Wall Street hedgefondförvaltaren Novogratz har varit en långvarig Bitcoin-förespråkare. Under några av sina tidigare kommentarer angående cryptocurrency förutspådde han att tillgången kunde återgå till sin högsta nivå på 20 000 dollar i slutet av 2020.

Medan han talade nu om CNBC: s snabba pengar fördubblade den framstående investeraren sin hausseartade syn på Bitcoin framtid och sade att ”Bitcoin kommer att överträffa guld eftersom vi är tidigt i adoptionscykeln. Bitcoin är fortfarande svårt att köpa. Om det var lättare att köpa skulle det vara mycket högre i pris. “

Men medan han medgav att de olika volatilitetsnivåerna av guld och Bitcoin gör dem svåra att jämföra, konstaterade han att investerare borde fokusera på att köpa mer av guld:

„Min känsla är att Bitcoin är bättre än det [guld], men jag kommer att säga människor att ha mycket mindre Bitcoin än de har guld, bara på grund av flyktigheten.“

Det är värt att notera att den primära cryptocurrency verkligen överträffar guld, och faktiskt de flesta traditionella investeringstillgångar. Bortsett från att vara toppprestanda under det senaste decenniet med 8 900 000% avkastning , är BTC upp cirka 30% under 2020 , medan guldet är på 17%.

Guldens vinster har pressat den till över 1 800 dollar – en nivå som inte har registrerats sedan 2012

Enligt den jätte multinationella amerikanska banken Goldman Sachs och den populära ekonomen och guldfelen Peter Schiff kommer priset på ädelmetall att fortsätta öka de kommande tolv månaderna.

Novogratz stödde deras åsikter och sa att den nuvarande “makroinställningen är så perfekt för något som guld. Fed och centralbanker runt om i världen skriver ut mer pengar. Så guld kommer att ta ut de gamla höjderna, och det kommer att fortsätta. “

Till skillnad från guld verkade Novogratz mindre optimistisk när det gäller aktiemarknadernas tillstånd. Han hävdade att ”vi är i en bubbla” och förutspådde att guld- och aktieägarna kommer att avkopplas vid någon tidpunkt, särskilt runt USA: s presidentval 2020.

Dessutom medgav han att han ”modigt” förkortade Teslas lager (TSLA) eftersom han ansåg att ”37% -ökningen på tre dagar var för mycket.”